pondělí 6. dubna 2015

My favourite fashion books

Občas nestačí jen sledovat přehlídky a Instagram svých oblíbených designérů a modelek, občas je zkrátka třeba si o módě něco přečíst a rozšířit své obzory. Teda aspoň já to tak mám. A pokud od knížek dáváte s radostí ruce pryč, věřte mi, že tyhle poloobrázkové ,,učebnice" mody vás budou zaručeně bavit! :)
Black Frames


Madame Chic (Jennifer L. Scott)
Právě teď čtu tuhle skvělou knížku, kde autorka popisuje svůj život v Paříži během jejích studií. Dozvíte se něco o zázračně dietě Francouzek, jak to, že vždycky vypadají perfektně, jak si zařídit šatník ve stylu Francouzky a mnoho dalšího! Nejvíce mě ale stejně baví její příhody a trapné situace, které ve Francii zažila. Celá kniha je skvělým odreagováním a relaxem pro každého, který se o francouzský životní styl zajímá nebo jen hledá knihu na odpolední lenošení. :)

Abeceda mody (Fiona Foulkes)
Abeceda je v tomto případě myšleno doslovně. Tato kniha je pro módní nadšence, kteří by se rádi dozvěděli něco o střizích, materiálech oblečení, slavných návrhářích nebo módních stylech. Když nevím, po čem v knihovně sáhnout, volím tuhle knihu a vždycky si v ní tak pročítám. Určitě dobrá volba na zejména na cestování.

Legendy módy (Federico )
Tahle kniha by se měla zavést na školách povinně! :D Skvělé čtení o tom, jak to vůbec bylo s Converskami, jak se proslavil Louis Vuitton a nebo kde se vzaly slavné Ray Ban brýle. Myslím, že by se kniha zalíbila i někomu, kdo se o módu nezajímá, protože je opravdu zajímavé číst o všech těch začátcích velkých módních designérů, kteří dělali své řemeslo s láskou a z nuly se vyšplhali až na nejúspěšnější návrháře své doby...
 
                                                                     
Móda
Obrovská ,,bichle", kde máte krásně nakreslené a napsané všechny trendy módy napříč stoletími. Tohle je spíš obrázková knížka a moc mě baví sledovat, jak se móda měnila, ženy nosili kloboučky, korzety, mini sukně v padesátých a nakonec slip on boty dnes. Velmi doporučuju! :)
 
        
                                                                 
Tohle jsou mé oblíbené knížky o módě. :)   Napište mi do komentářů, jestli vás nějaká z nich zaujala, nebo jestli jste nějakou četli a taky budu ráda, když mi nějaké další knížky doporučíte vy! :)

2 komentáře:

  1. Ja som ešte žiadnu fashion knihu nečítala, asi som pozadu;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vůbec ne :) Ale zkus tu Madame Chic, je to takové oddechové čtení, mohlo by se ti to líbit :)

      Vymazat